GSM модули

Монтаж | Сервиз | Контакти

Основни предложения - алармени системи с гсм,gsm охранителни системи,видеонаблюдение,контрол на достъп с gsm,gsm модули,автоаларми,alarma za doma,gsm alarmi za doma i ofisa
Дейност на фирмата-изграждане на видеонаблюдение и охранителни системи,проектиране и подръжка на алармени системи,управление на врати и бариери с гсм и rfid четец
Контрол на достъп с gsm,контролери,управление на врати с гсм модул,безконтктни четци,controller,безконтактни карти,rfid четци,rfid чип
Видеонаблюдение на домове и вили,videonabludenie,IP камери,DVR,записващо устройство
Охранителни системи за дома и вили,алармени системи с гсм модул,аларми за дома и офиса,аларми с гсм,аларми с gsm дайлер,гсм аларма,аларми,alarmi,alarmeni sistemi s gsm,ohranitelni sistemi
Продукти ЕКГ,охранителни системи,ohranitelni sistemi,alarmi,автоаларми,гсм модули,контролери,електрокардиографи
Управляване чрез смартфон на електрически уреди,климатици,офис оборудване по зададени критерии и програми с измерване на консумираната мощност.

Gsm алармени системи - избор,сравнение,критерии

(Пълна картина при алармено събитие без sms)

Избор на сигнално охранителни системи - препоръки,критерии

 • При отдалечени обекти избирайте охранителни системи с повече възможности за сигнализации и с качествени обемни датчици за предпочитане за животни.

 • Оптимизирайте употребата на обемните датчици (ПИР). По малкия брой ще намали консумацията на системата и вероятностите за фалшиви сработвания.

 • Използването на магнитни датчици в съчетание с обемни (ПИР) подобрява сигурността.

 • Използвайте обемни датчици (ПИР) на доказали се фирми освен ако търчането до обекта не Ви е хоби. Цифровите датчици са за предпочитане особено за обекти с климатици.

 • При избор на охранителна система с клавиатура и безконтактен четец е задължително клавиатурата,четеца (ако се ползва за включване/изключване на алармената система) да може да се монтира на разстояние от централата.

 • Добрият вариант е алармата с гсм модул основно да сигнализира с набиране и помощно да е с изпращането на текстови съобщения. Няма гаранция, че съобщенията ще ги получите моментално и са свързани с разход за сметка на алармената система.

 • Ако монтажа не Ви е проблем - използвайте алармени системи с гсм модул и със свързване на датчици и сирени  с кабел към централата.

 •  Изисквания към безжични алармени системи : Ако използвате безжична алармена система обърнете внимание на характеристиките на датчиците (живот на батерията,температурна стабилизация,обхват, заглушаване и т. н.).

 • За предпочитане е да ползвате външни сирени със собствен акумулатор и то със звуково налягане от  120dB и повече. Ефектът е голям.Централата трябва да има достатъчен изходен ток и напрежение над 13,4 V за за да може да зарежда акумулатора. Избягвайте използването на външни сирени ако на обекта често спират тока за продължителен период или използвайте такива с ограничение на алармирането при отпадане на управлението от централата.

 • При възможност комбинирайте гсм аларма с видеонаблюние през интернет,със запис и подслушване. При сигнализация от алармената система и наличието на видеонаблюдение ще е възможно да се огледа визуално обекта.

 • За отдалечени обекти използвайте камери с  вид на обемни или противопожарни датчици .Добре прикрийте записващото устройство.Ако имате интернет връзка - дублирайте записа, особено ако обекта е без гсм алармена система.

 • При микрофон в централата, ще можете да подслушвате само в близката околност или да чувате само сирената. За да подслушвате определена област използвайте външен микрофон

 • Акумулатора на алармената система да се намира на пазара. След 3 - 4 година ще се наложи да се смени. Ако не го смените ще имате "аларма" а не охранителна система.

Сравнение на жични и безжични (Wireless) алармени системи

Предимства и недостатъци на сигнално охранителни системи с кабели:

1.Вечни 2. Сменя се само акумулатора на централата. 3. Голямо разнобразие от датчици както по предназначение така и по функции и производители. 4. Взаимозаменяемост на датчиците.  5. Практически е невъзможно да се заглушат датчиците. 6. Разнообразие от външни бронирани сирени.

Недостатък - прокарването на кабели. Смяната местоположението на датчик е свързано с прокарване на кабел до него.Промяна местоположението на централата е доста трудна задача. Ограничение на броя датчици в зависимост от вида на системата и използваните датчици. Добавяне на нов датчик изисква прокарване на кабел

Предимства на безжични аларми (wireless alarm):

- лесен монтаж (не се прокарват кабели, не се свързват кабели към датчици и централа).

- преносимост на системата (колкото е предимство толкова е недостатък).

- не е необходимо по мощно захранване при по голям брой датчици.

- гъвкавост (лесно може да се смени местоположението на датчика).

- лесно може да се промени местоположението на централата при свързани само безжични датчици

- Добавяне на нов датчик изисква закрепване и запаметяване му.

Недостатък на безжичните гсм аларми:

- могат да се заглушат датчиците по радио път (даже и от дистанционно). Липса на разнообразие от датчици (проблем при смяната им). Честа смяна на батерии на датчиците (някои от които са с батерии, които трудно се намират). Смяната на акумулатора на централата - проблем ако е нестандартен. Подръжка (наличие на елементна база в страната и квалифициран персонал). Кой и как извършва гаранционното обслужване особенно за България (алармени системи използвани по вили и къщи не са застраховани от мълнии). Имат ли изход за външна сирена. Проверете капацитет и волтаж на акумулатора на безжичната алармена система,гаранционните условия и електромагнитна съвместимост. Независимо, че в инструкциите е записано, че имат входове за датчици с кабел,реално за повечето безжични аларми (wireless alarms) може да се ползват само магнитни датчици безпроблемно. Повечето нямат изходи за СОТ, нямат двупосочна връзка между централа и датчик,не установяват липса на датчик. Лесно може да се прихване кода на датчици и да се имитира, но по лесно е да се заглуши. Ограничен радио обхват на датчици през стени - от 10 до 15 м, което ограничава реално количеството им до 5- 10 броя.

Препоръка: При възможност комбинирайте жичен и wireless датчик (да не стане така, че да направите подарък на нарушителя с аларма).

Алармени системи СМ - защо?

 • Лесни настройки - Поставяте СИМ картата на алармата на ваш гсм апарат премахвате искането на ПИН код и записвате номерата за алармиране и управление на СИМ картата, след което я премествате в алармата.Виж ръководство за потребител

 • Разнообразие от видове  с различен начин на управление: от клавиатура,безконтактни четци, с дистанционни, чрез набиране или изпращане на съобщения от гсм апарат комбинирани и т.н.

 • Лесен начин за включване и изключване на сигнално охранителни системи СМ под охрана  от мобилен (смартфон ) апарат. Важи за всички сигнално охранителни системи с гсм модул. За да включите/ изключите охранителни системи СМ е достатъчно само да позвъните на алармата и нищо повече. Този метод не се таксува,управлението е в реално време, разбира се състоянието на охранителната система (включена,изключена) и не изключва  допълнителните методи на управление - без значение е дали ще я включите / изключите с дистанционно например или от гсм апарат (в единия случай трябва да натисните бутон на дистанционното, а в другия случай да наберете номера на алармената система от мобилен апарат).

 • Лесен монтаж (няма неуспели с монтажа).  При заявка охранителни системи СМ се изпращат със свързани обемни датчици с къс кабел и се следват цветовете. При необходимост се дава пълна консултация по време на монтажа.

 • При дефектни зони, охранителната система Ви уведомява и сама остранява проблема. Не се изисква някаква намеса от ваша страна. Информира Ви чрез звуков сигнал или съобщение за проблема.

 • Модулния принцип на изграждане на гсм алармената система  и наличието на елементна  база в страната позволява лесно и евтино следгаранционно подържане и отстраняване на всякаква повреда независимост от естеството (например мълния).

 • За да работят алармени системи СМ не са необходими предварителни настройки. Просто включвате алармата към акумулатор или към 220V и системата заработва. По този начин Вие имате възможността да  направите предварителен тест преди монтажа.

 • При аларма сигнализира чрез сирена, набира два (три)гсм номера и управлява външна сирена. Начина на набиране информира за четири степени за опасност, което позволява да се вземе най - доброто решение за реакция (особено за отдалечени обекти), а не просто безмислено набиране на телефони. Използвания метод на набиране на телефони не води до разход и това позволява да се ползват СИМ карти с предплатена услуга чийто срок е до 1 година и се свежда разхода до 6- 10 лв. за година.

 • При сигнализиране по телефона, гсм алармената система  Ви дава информация за задействана зона и за присъствие в обекта по време на аларма (кои датчици са засекли нарушение в обекта), което ще Ви позволи да направите по добра преценка за състоянието на обекта.

 • При мониторинг на гсм алармата може да получите пълна картина за обекта (Датчиците засичат ли нарушители в обекта и в коя част на обекта са. Има ли предвижване от една част на обекта към друга). Да се използва тази възможност ако алармената система алармира за присъствие в обекта и висока степен на опасност.

 •  Алармени системи СМ и гсм модули GM имат възможност да изпращат и текстови съобщения, които дава пълна картина на алармения процес (причина за алармата, състояние в момента на алармата). Съобщенията са за сметка на алармата. Охранителни системи СМ използват специален алгоритъм за вземане на решение за изпращане на съобщения, с което се предотвратява безмисленото им изпращане.

 • Възможност на гсм алармите да работят при тих режим - само с набиране или с набиране и текстови съобщения (с изключена сирена)

 • Възможност за информация за състоянието на gsm охранителна система СМ (пълна картина) в режим на охрана (активирана алармена система) и в деактивирано състояние само чрез набиране или чрез sms съобщение) до алармата. Информацията се получава във вид на текстово съобщение (пълна картина на аларменото събитие - жична или безжична зона предизвикала алармата, зони засекли нарущител по време на алармата(ако е имало алармено събитие), режим - активирана/деактивирана, наличие на напрежение 220V, състояние на управляващ изход (порт), разрешени/забранени съобщения, включена/ изключена сирена)

 • Наличието на сигнализация чрез набиране или изпращане на съобщение от гсм аларма или gsm модул за отпадане на захранването за повече от 20 минути ще Ви помогне да се ориентирате и да реагирате своевременно. Изборът на времето е избрано с оглед избягване на чести изключвания и токови удари. (Например да проверите дали това се отнася за района, или само за охранявания обект и ако е така в рамките на едно денонощие да вземете мерки.) Много често преди интервенция на обекта се изключва захранването

 • Възможност за независима охрана до 5 или 6 обекта (безжична алармена система СМ15 и СМ16 работеща само с жични датчици).

 • Възможност за частична охрана на обекта (например вечер се охранява само външната врата )

 • Възможност за непрекъсната охрана на част от обекта.

 • Възможност за управление чрез охранителна система на ел. уред по всяко време чрез изпращане на съобщение или набиране на номера на гсм модула

 • Възможност за включване на външен микрофон при заявка към алармени системи СМ монтиран на отдалечено разстояние и подслушване по всяко време от ваш гсм апарат само с набиране. Подслушването става чрез набиране номера на алармата и продължителността му се определя до прекъсване на връзката от набиращия.(Изключение има само при възникване на алармено събитие.) За да подслушвате при алармено събитие (когато системата Ви набира) е необходимо да направите връзка (да натисните зелена слушалка). Разходите са на гсм модула.

 • Възможност за включване на безжични датчици раборещи на честота 433Mhz (до 7 броя ) към безжична охранителна система СМ7 и до 10 броя за безжична аларма(wireless alarm) CM70

 • Възможност за обучения до 7 дистанционни (433Mhz) за безжични алармени системи CM7.

 • Режим на тест на датчици (удобен за проверка на датчиците дали са правилно свързани или сигнала от безжичните датчици се приема от гсм алармени системи CM

 • Управление на електрически брави. За CM7F от гсм апарат и бутон на дистанционно, а за CM9F от гсм апарат и таг (безконтактен ключ).

 • Изходи на сигнално охранителни системи CM за свързване към СОТ (изход за аларма и изход за състояние - включена/изключена охрана.

 • Охранителните системи СМ позволяват използване на нови версии на софтуер (ъпгрейд).

 • 100% подръжка на алармени системи СМ. Хардуера (чрез светодиодни индикации) и софтуера позволяват да се открият проблемите и решат при възможност  и на място.

 • Гаранция - 2 год.


Сигнално охранителни системи СМ - начин на управление :

 • Чрез набиране (изпращане на съобщения ) на телефона на алармата от друг гсм апарат: СМ10,СМ11,СМ14

 • Чрез набиране (съобщения) номера на охранителната система и управление с дистанционни: СМ1,СМ2,СМ5,СМ6,СМ7,СМ11D

 • Чрез набиране номера на алармената система и управление с клавиатура: СМ4,СМ40

 • Чрез набиране номера на алармата и управление с  безконтактни четци на rfid чипове използващи 26 bit Wiegand формат CM9,CM9D,CM9F.


Сложност на монтаж на алармени системи СМ:

Свързват се датчици, сирени, захранване и се включва акумулатор. При преценка на потребителя, системата може да се изпраща със свързани обемни датчици с къс проводник. В този случай трябва да се следват цветовете. Свързването може да бъде и с реални дължини на кабела при заявка.

Сигнално охранителни системи СМ се изпращат готови за тест и проби (свързани клавиатури или четци ако са налични в моделите).Една част от зоните са изведени с кабел (с което се имитират датчиците) с цел проби и тест.

Използването на безжични охранителни системи СМ само с безжични датчици свеждат монтажа само до свързване на сирена и акумулатор (виж монтаж на алармени системи).


Начин на изпращане на gsm охранителни системи СМ:

Гсм аларми СМ се изпращат по куриерска фирма (Еконт) или се получават лично. С включването към захранване алармата е готова за работа. Желателно е преди да пристъпите към монтаж да направите тест следвайки инструкциите (особенно ако нямате опит).

 

Сравнение на gsm алармени системи и гсм модули по предназначение и характеристики

Модел

Предназначение

Хардуер и функции

Особености

Gsm аларми с дистанционни - критерии за избор,приложение,особености

CM1

Преносима безжична алармена система.

За временна охрана на обект

 - за дублиране на охранителна система свързана към СОТ

  - перфектна аларма за пчелини и кошери

- безжична аларма за домове и апартаменти

 

 • до 6 дистанционни

 • 6 жични зони

 • 8 безжични зони

 • Изходи за СОТ

 • Сигнализира при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

 • Възможност за частична охрана на обекта

 • Пълен мониторинг на охранявания обект

 

Лесно може да се прикрие

Звукова сигнализация при включване/изключване

Възможност и за светлинна сигнализация

Камбанка на врата

Камбанка на врати и прозорци

Охрана на врата

Лесен монтаж

Без настройки

CM2

Домашни безжични алармени системи с гсм дайлер СМ2.

 - перфектни безжични аларми за каравани и кепчери

 - подходящи за охрана на домове,къщи и вили

 - перфектна аларма за пчелини и кошери

- безжична аларма за гаражи и мазе

 

 

 • Изходен ток до 200 mA.

 • 6 жични зони

 • 8 безжични зони

 • Изходи за СОТ

 • Управляем от гсм изход за автоматизация

 • Сигнализира при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

 • Възможност за частична охрана на обекта

 • Пълен мониторинг на охранявания обект

До 6 обемни датчика. Към нея могат да се свързват до 8 безжични датчика

Звукова сигнализация при включване/изключване

Възможност и за светлинна сигнализация

Камбанка на врата

Камбанка на врати и прозорци

Охрана на врата

Лесен монтаж

Без настройки

CM5

 - перфектни безжични аларми за каравани и кепчери

 - подходящи за охрана на домове,къщи и вили

 - перфектна аларма за пчелини и кошери

- безжична аларма за гаражи и мазе

 

 

 • Изходен ток до 200 mA.

 • 6 жични зони

 • 12 безжични зони

 • Изходи за СОТ

 • Управляем от гсм изход за автоматизация

 • Сигнализира при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

 • Възможност за частична охрана на обекта

 • Пълен мониторинг на охранявания обект

 • Подслушване (опция)

До 6 обемни датчика. Към нея могат да се свързват до 12 безжични датчика на честота 315 Mhz.

Звукова сигнализация при включване/изключване

Възможност и за светлинна сигнализация

Лесен монтаж

Без настройки

CM7

Gsm безжична охранителна система СМ7

 - перфектни безжични аларми за каравани и кепчери

 - подходящи за охрана на домове,къщи и вили

 - перфектна аларма за пчелини и кошери

- безжична аларма за гаражи и мазе

- Подходяша система за асансъорни помещения и агрегати

 • 6 зони

 • 12 безжични зони

 • Изходен ток - до 200 mA

 • Изходи за СОТ

 • Управляем от gsm апарат изход

 • Сигнализира при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

 • Подслушване

 • Пълен мониторинг на обекта.

 • Възможност за частична охрана на обекта

1. Работи с безжични датчици (до 12броя) на честота 433Mhz

2. Максимален брой дистанционни - 7 бр.

3. Звукова сигнализация при включване/изключване

4. Възможност и за светлинна сигнализация

5. Вариант за управление на входна врата, както от дистанционно, така и от мобилен апарат.

6. Лесен монтаж

7. Без настройки

Gsm аларми с клавиатура и четец- критерии за избор

CM4

Алармена система с гсм модул и клавиатура за дома и офиса,вили, къщи,гаражи, мазета,апартаменти, магазини,складове

 • 6 зони

 • Изходен ток - до 200mA

 • Сигнализира при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

 • Брой изходи - 3 от които единият е управляем от gsm апарат

 • Пълен мониторинг във всеки един момент на системата.

 • Възможност за частична охрана на обекта

Управление от gsm апарат или от клавиатура.  По време на охрана могат да се разрешат или забранят изпращане на съобщения (Изпращат се само при регистриране на присъствие). Информира чрез набиране и сигнализира за 3 степени на риск.

Звукова и светлинна сигнализация при включване/изключване и състояние

СМ9

Алармени системи с гсм модул и rfid четец.Аларма  за   домове, вили, магазини, офиси, складове, гаражи, работилници и мазета.

 • 5 зони

 • Изход за сирена

 • Управляем от мобилен телефон изход

 • Сигнализира при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

 • Възможност за частична охрана на обекта

 • До 7 лесно програмируеми тага(чипа).

 • Възможност за управление на входна врата

 • Разнообразие на варианти зависимост от използваните четци (само четец, четец и клавиатура в едно и т. н.)

Лесно включване/ изключване на охранителни системи СМ9 - доближава се само тага до четеца (подходяща за деца и възрастни). Управление чрез набиране от gsm апарат, изпращане на текстови съобщения или от четци на чипове поддържащи 26 bit Wiegand формат . Уведомява чрез набиране или набиране и съобщения.

Звукова и светлинна сигнализация при включване/изключване и състояние

СМ9D - перфектна аларма за охрана на домове

СМ9F Подходяща за охрана и електронно отключване на врата

Gsm аларми с управление от гсм и ел. ключе

CM10

Аларми с гсм  за  охрана на отдалечени обекти. аларма за  къщи,вили,гаражи,мазе, апартаменти

 • 6 зони

 • Сигнализира при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

 • Брой изходи - 3 -> за външна бронирана сирена със собствено захранване, за състояние(статус) и изход управляем от гсм апарат .

 • Изход за сирена

 • Подслушване (при монтиран микрофон)

 • Пълен мониторинг във всеки един момент на системата.

Управление чрез набиране от gsm апарат или чрез ел. ключе ( удобно за възрастни хора) с опция от дистанционни и др..  По време на аларма могат да се разрешат или  забранят изпращане на съобщения (Изпращат се само при регистриране на присъствие).  Мониторинг на системата по всяко време.Възможност за
частична охрана на обекта със изпращане на съобщения

 

CM16

Аларми с гсм дайлер за независима охрана на няколко обекти (  гаражи,мазе, съседни апартаменти). Евтин вариант. Позволява реално делене на 6 системи.

 • до 6 обекта

 • Сигнализира при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

Всеки обект се управлява и получава сигнализация при аларма  от гсм апарат със зададен за обекта номер.

По време на охрана могат да се разрешат или  забранят изпращане на съобщения.

 

Сигнално охранителни системи Paradox

SPECTRA

Охранителна система на Paradox за охрана на средно големи и големи обекти. Алармена система за дома и офиса,магазини,складове и работилници.

Подходяща за свързване към СОТ

Алармени системи с клавиатура на Paradox. До 32 зони. Програмируеми изходи (портове) с разнообразни функции. Изход със защита по ток за сирена

По сложно свързване - зони без краен резистор и съпротивление, зони с краен резистор, дублирани зони. Необходимо е програмиране на системата. Трябва опит.  Разнообразие от клавиатури. Два режима на частична охрана (Sleep и Stay). Режим StayD. Позволява реално делене на две системи.

 

Magellan

Алармени системи Paradox.Аларма за офиси, магазини,домове,вили и други средно големи обекти. Подходяща за охрана на пчелини

Охранителна система с клавиатура и дистанционни. До 32 зони. Програмируеми изходи. Работи с жични и безжични датчици. Защитен изход за сирена.

 

 

По сложно свързване - зони без краен резистор и съпротивление, зони с краен резистор, дублирани зони. Необходимо е програмиране на системата. Трябва опит. Позволява реално делене на две системи.Разнообразие от жични(wireless) датчици - за животни,за външен монтаж. Разнообразие от жични и безжични клавиатури. Разнообразие от дистанционни.

Два режима на частична охрана (Sleep и Stay). Режим StayD. Позволява реално делене на две системи.

Сравнение на gsm модули  - за аларми и самостоятелна употреба
GM7

Гсм модул с общо предназначение . Функционира и като самостоятелна gsm аларма за коли, мазе, пчелини, къщи, кошери. Охрана на асансъорни помещения и аграгати

 • Захранване 12V

 • 6 входа

 • 8 безжични датчика

 • Вход за сигнализиране при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

 • Вход за управление

 • Брой изходи - 3 от които единият е управляем от gsm апарат

 • Подслушване (при монтиран микрофон)

 • Пълен мониторинг във всеки един момент на системата от Ваш гсм апарат

Набира или изпраща текстови съобщения.

Управлява се чрез набиране,изпращане на съобщения.Без собствено захранване - необходим е токоизправител или акумулатор 12V.

Подходящ за използване самостоятелно или за смяна на съществуваща система.

GM10

Гсм модул с общо предназначение.Функционира и като самостоятелна gsm аларма за коли,мазе, пчелини,къщи,кошери. Охрана на асансъорни помещения и аграгати

Възможен е вариант с функции зададени от потребителя.

 • Захранване 12V

 • 6 входа

 • Вход за сигнализиране при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

 • Вход за управление

 • Брой изходи - 3 от които единият е управляем от gsm апарат

 • Подслушване (при монтиран микрофон)

 • Пълен мониторинг във всеки един момент на системата от Ваш гсм апарат

 • Възможност за частична охрана на обекта

Набира или изпраща текстови съобщения.

Управлява се чрез набиране,изпращане на съобщения или от вход .Без собствено захранване - необходим е токоизправител или акумулатор 12V. Подходящ за използване самостоятелно или за смяна на съществуваща устаряла система.

GM11

Гсм модул за свързване към сигнално охранителни системи. Режим винаги под охрана. Възможност за следени състояние на агрегати и непрекъсната охрана на обекти

 • Захранване 12V

 • 6 входа

 • Вход за сигнализиране при отпадане и възстановяване на мрежовото захранване за повече от 20 мин

 • Вход за следене състоянието(статуса) на сигнално оьранителните системи

 • Брой изходи - 3 от които единият е управляем от gsm апарат а другия е за управление на електрическа брава

Набира 3 телефона или набира и изпраща текстови съобщения. Може да следи до 4 събития. Възможност за управление на електрическа брава

Copyright © 2009 С. Стоянов

Начало | gsm аларми | Контролери | GSM сървър| Компютри

1 онлайн потребител